Arrangement 9 - Rondvaren, wandelen & spelletjes

• 13.00 uur Ontvangst in het bekende Grand Café Fanfare, van de gelijknamige film van Bert Haanstra, met onbeperkt koffie en thee met zelfgemaakte appelgebak.
  • 13:3o uur Daarna gaat u Giethoorn bekijken vanaf het water in onze elektrische rondvaartboot. Onze schipper vertelt u leuke wetenswaardigheden over het dorp en vaart met u door de grachten en over het Wiede.
  • 14:30 uur U  heeft daarna de tijd om Giethoorn wandelend te verkennen, waarbij u natuurlijk Schelpengalerie Gloria Maris niet mag missen. Hier stapt u binnen in een betoverende onderwaterwereld.  Het dorp is niet alleen bekend van de film Fanfare, maar vooral ook door de kunstenaars die hier wonen of gewoond hebben en veel inspiratie hebben opgedaan.
    Wanneer u verder door het dorp  wandelt, komt u beelden tegen van meerdere kunstenaars. Ook leuk is  het “Museum Giethoorn”, de stichting heeft 25 jaar geleden de oude boerderij gekocht en deze weer helemaal ingericht zoals het er 100 jaar geleden uitzag. Dit is echt de moeite waard. Entree € 6,50 . Voor de goede wandelaars is er ook nog de Oude Aarde. Hier vindt u heel veel verschillende stenen en mineralen, maar ook de lavabollen die u met een grote notenkraker open kunt kraken.
  • 16:00 uur Bij terugkomst bij Fanfare gaat u gezellig oudhollandse spelletjes spelen. Welke groep haalt de beste scores bij sjoelen, het trekbiljart, de spiraal enz.
  • 17:00 uur Na afloop van de oudhollandse spelletjes staan er lekker boerenjongens of home made ijstea op u te wachten.

• prijs € 19,50 p.p.
  • vanaf 15 personen
  • Tegen een meerprijs van € 6,50 p.p. begint u met een boerenbroodbuffet i.p.v. met koffie met appelgebak.