Arrangement Ontdek Giethoorn bij Fanfare

Wij ontvangen u graag in het bekende Grand Café Fanfare, van de gelijknamige film van Bert Haanstra, met onbeperkt koffie en thee met zelfgemaakte appelgebak. Daarna gaat u Giethoorn bekijken vanaf het water in onze elektrische rondvaartboot. Onze schipper vertelt u leuke wetenswaardigheden over Giethoorn en vaart met u door de grachten en over het Wiede. U heeft daarna de tijd om Giethoorn wandelend te verkennen. Waarbij u natuurlijk Schelpengalerie Gloria Maris niet mag missen. Hier stapt u binnen in een betoverende onderwaterwereld.

Het dorp is niet alleen bekend van de film Fanfare, maar vooral ook door de kunstenaars die hier wonen of gewoond hebben en veel inspiratie hebben opgedaan. Wanneer u verder door het dorp wandelt, komt u beelden tegen van meerdere kunstenaars. Ook leuk is het “’Olde Maat Uus”; een oude boerderij die er nog steeds uitziet als 100 jaar geleden. Dit is echt de moeite van het bekijken waard.

Voor de goede wandelaars is er ook nog de Oude Aarde. Hier vindt u heel veel verschillende stenen en mineralen, maar ook de lavabollen die u met een grote notenkraker open kunt kraken. Bij terugkomst bij Fanfare gaat u gezellig oudhollandse spelletjes spelen. Welke groep haalt de beste scores bij sjoelen, het trekbiljart, de spiraal en nog veel meer? Na afloop van de oudhollandse spelletjes staan er lekker boerenjongens of boerenmeiden op u te wachten.

  • Arrangement Ontdek Giethoorn bij Fanfare € 19,50 p.p.
  • Duur: 3 tot 3 1/2 uur
  • vanaf 10 personen
  • Bij bezoek Olde Maat Uus € 5,00 p.p, ter plekke te betalen
  • Bij bezoek De Oude Aarde € 3,00 p.p, ter plekke te betalen
  • Tegen een meerprijs van € 6,50 p.p. begint u met een boerenbroodbuffet i.p.v. met koffie met appelgebak.
oldemaatuus small.jpg